HippoGaming

Bekijk project

Dit is een groot prive project dat geen haast heeft. Dit project doe ik geheel in mijn eentje. De bedoeling van dit project is dat het een gamers platform wordt in de vorm van een online forum. Het bevat daarnaast verschillende soorten systemen waaronder een inlogsysteem, registreersysteem etc. Ook komt er een CMS voor de moderators en admins.

Volledige tekst volgt nog...

Technieken

De website wordt gemaakt met behulp van de volgende talen: HTML5, CSS3, PHP 5.3, Javascript en JSON. Ik maak daarnaast gebruik van jQuery om de fancy dingen toe te voegen aan de website.

Ik maak gebruik van het framework Bootstrap omdat ik hier mee heb leren werken en het erg prettig werkt. Daarnaast kan je ook in een erg korte tijd flink wat op zetten.

Voor de database gerelateerde dingen gebruik ik PHP's mysqli querries. Ik probeer deze altijd zo goed mogelijk te beschermen tegen eventuele SQL injections.

Mijn rol

Zoals al gezegd is, is dit een prive project wat betekend dat werkelijk alles door mij gemaakt wordt. Ik probeer bij dit project zoveel mogelijk zelf te schrijven. Ik gebruik hierbij dus zo min mogelijk plugins of bepaalde javascripts. Ik maak het gehele platform in mijn eigen tempo. Daarnaast maak ik ook een CMS (Content Management Systeem) voor de gebruikers die mij gaan helpen na de release van dit project.

Arrow up